herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    23-09-2017
Tegenstander:    De Zwerver 6
Uitslag:     Thuis Verloren 2 - 7

Geplaatst door Dirk Luteijn op 23-09-2017

Wedstrijdverslag

DS8 verzuimt het koppie erbij te houden tegen de Zwerver 6.

Na een enerverend bekertoernooi startte afgelopen zaterdag dan eindelijk de competitie voor Drechtstreek 8. Op een zonovergoten Sportpark de Oostpolder kwam het zesde elftal van die “andere rood-zwarten”uit Kinderdijk op bezoek. En ondanks het late tijdstip (16.30 uur) was het animo groot: vanwege de vele aanmeldingen moest Marcel deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Maar ook Denes, die ongelukkigerwijs aanwezig was maar vergeten was zich aan te melden, moest langs de kant blijven. Dit vatte hij sportief op en steunde de ploeg tot aan de afzakkertjes toe.

Martin startte met de volgende formatie: Winash in de goal. Achterin vlnr Jeroen/René/Adriaan en Chris. Op het viermans- middenveld speelden Joël/Daniël/Patrick V. en Timo. Voorin begonnen Rob en Martin. Scheidrechter en aldus de officiële official tijdens deze wedstrijd was de heer L. Sas. Wie de uitslag nu al weet voordat hij dit verslag leest zou denken dat de nu volgende passage uit een sprookje van de gebroeders Grimm is. Maar tijdens het eerste half uur was Drechtstreek duidelijk de bovenliggende partij. De Zwerver (overwegend bestaande uit jongere spelers) leunde achteruit en liet de bal aan blauw-wit. De grootste kans op een voorsprong voor de thuisploeg was voor Rob die na een mooi uitgespeelde aanval over rechts de bal van dichtbij op de goal schoot maar de keeper van de Zwervers pareerde geweldig. Het schot van Joël dat volgde ging helaas tegen de lat. Bij een counter liet het achtste zich verrassen en eigenlijk tegen de verhouding in schoof de rechterspits van de Kinderdijkers de bal in de linkerhoek: 0-1. Plots ging het snel met een hardwerkende libero René tweemaal in een ongelukkige hoofdrol: eerst kopte hij te kort terug naar Winash waarbij de attente aanvaller deze bal onderschepte en de 0-2 scoorde en even later trok hij aan de noodrem binnen de eigen zestien. De penalty die volgde luidde de 0-3 in wat tevens de ruststand was.

In de kleedkamer heerste een ijzige stilte: hoe kon het toch dat we een wedstrijd waarin we minimaal gelijkwaardig waren in zo’n korte tijd uit handen konden geven? Met goede moed en met de nodige omzettingen kwamen we weer het bijveld op: Sven verving Winash in de goal; achterin kwam Dirk Chris vervangen, Sammy kwam voor Joël op de linkerflank, Gert-Jan kwam voor Daniël en voorin kwam Patje K. erin voor Rob. Helaas duurde de tweede helft voor Gert-Jan niet lang: in een duel om de bal werd hij geraakt op de enkel en moest de wedstrijd verlaten. De tweede helft werd een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Dat Drechtstreek zich vaker in de zestien van de tegenstander bevond werd onderstreept door 2 terecht gegeven penalties: de eerste miste Patje met een rollertje. Bij de tweede miste helaas de andere Patrick maar in de rebound was Patje wel scherp: 1-3. Na de tussentijdse 1-4 prikte man-of-the-match en de immer hardwerkende Martin de 2-4 binnen. Echter waren dit de laatste wapenfeiten aan Drechtstreek-zijde. In het laatste kwartier onbrak het aan kracht om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. In plaats daarvan counterde de Zwervers tweemaal op mooie wijze onze verdediging uit elkaar en lieten ze na een hoekschop koppend van dichtbij de 2-7 aantekenen. Een hoge nederlaag die hard aankwam. Maar wie het wedstrijdverloop neutraal analyseert weet dat we in deze wedstrijd de scherpte ontbeerden en teveel onnodige persoonlijke fouten hebben gemaakt. Als we dit “repareren” in de komende wedstrijden gepaard met de nodige energie en duelkracht dan gaan we nog een paar mooie voetbal-zaterdagen tegemoet. Beginnend volgende week uit om 17.00 uur bij Pelikaan 13.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!