herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsAkblas7thuis.jpg
Datum:    25-11-2017
Tegenstander:    De Alblas 7
Uitslag:     Thuis Verloren 0 - 6

Geplaatst door Dirk Luteijn op 26-11-2017

Wedstrijdverslag

De Alblas 7 kent geen genade voor Drechtstreek 8.

Druilerig weer was het afgelopen zaterdag op Sportpark de Oostpolder. Het team van Drechtstreek 8 moest voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen De Alblas 7 op de foto. Eventjes was dat onzeker: maar gelukkig was de regen geen spelbreker en konden we keurig en in vol ornaat op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Binnenkort te bewonderen op www.vvdrechtstreek.nl onder het kopje teaminformatie van Drechtstreek 8.

Martin stuurde de volgende formatie de wei in: Sven in de goal; achterin vlnr Jeroen/Chris/René en Buks; op het middenveld Dirk/Daniël/Patrick en Rico; in de aanval startte Timo en Martin. Op de bank namen plaats John/Samy/Marcel/L1 en Alexander. Scheidsrechter tijdens deze wedstrijd was de heer P. Kuypers: waarvoor dank! Onze groen-rode tegenstanders waren jonge honden die vooral het fysieke gevecht aangingen. Ertussen liep een bebaarde aanvoerder die zeer beweeglijk zich tussen de linies bewoog en voor veel verwarring zorgde in de Drechtstreek-defensie. Verder voetbalde de ploeg uit Alblasserdam met veel wisselende posities zodat de backs Buks en Jeroen maar ook de buitenste middenvelders Rico en Dirk veelal met meerder mannen te maken hadden waardoor er in de beginfase veel gepraat en overlegd moest worden. Het was De Alblas die de 0-1 scoorde na een snelle counter. Patrick en Daniel hadden veel verdedigend werk te verrichten waardoor de opbouw naar voren werd verwaarloosd. Toen na een corner snoeihard de 0-2 werd binnengekopt brak de beste fase aan voor Drechtstreek. Een kleine omzetting pakte aanvallend goed uit: Chris wisselde van positie met Daniel die als voorstopper ging spelen. En plots kwamen er kansen voor blauw-wit door de beweging en snelheid van Timo en Martin voorin en Rico over de rechterkant. Grootste kansen waren voor Chris die eerst met links een te zwak boogballetje richting de goal afvuurde. Na een aanval over rechts rolde de bal via een Alblas-verdediger en Timo door naar Dirk op links. In plaats van direct te schieten neemt hij de bal verkeerd aan waarna de bal in het midden wederom via Timo bij Chris belandde. Chris kapte als in gouden Streefkerkse tijden de uitkomende keeper prima uit en plaatste de bal in de rechterhoek. Alles goed gedaan ware het niet dat er een groen shirt op de doellijn de 1-2 voorkwam. Toch kwam het achtste nog goed weg met een harde bal van dichtbij op de paal na een scrimmage-situatie voor de goal van Sven. Met een 0-2 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de rust werden de nodige omzettingen gedaan: John kwam voor Buks erin en Alexander voor Jeroen. Samy verving Timo en L1 kwam voor Dirk op de zijkant erin. Marcel wisselde de licht geblesseerde Patrick. Waar we in de rust zo stellig op hadden gehamerd (namelijk het voorkomen van een snelle 0-3) gebeurde helaas toch: het was een counter over links waarbij de bal eerst nog gemist werd door de in het midden afwachtende spits. Toen Drechtstreek dacht dat het gevaar voorbij was kwam de bal weer voor vanaf rechts en werd de bal alsnog binnengetikt: 0-3. In het laatste kwartier waren het 3 afstandsschoten die de uitslag geflatteerd te hoog deed uitvallen. Maar het moet ook gezegd worden dat Drechtstreek niet veel grote kansen kon creëren. Toen na een loopduel vanaf het middenveld snoeihard de 0-4 in de rechterhoek onhoudbaar viel volgde er nog een zwabberbal die erin zeilde en een mooi vanaf links gelost schot die in de rechterbovenhoek belandde: 0-6! Het laatste wapenfeit aan Drechstreek-zijde kwam van de voet van de onvermoeibare L1 die een afstandsschot over zag gaan.

Er volgen nog 2 wedstrijden in 2017: eerst VVGZ9 uit en vervolgens IFC4 thuis. Als de opkomst, vechtlust en de instelling zo is als in de laatste weken volgen er vanzelf punten. Dat kan haast niet anders.

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!