herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsIMG_20180403_WA0001.jpg
Datum:    31-03-2018
Tegenstander:    Wieldrecht 8
Uitslag:     Thuis Verloren 2 - 5

Geplaatst door rene Nederlof op 01-04-2018

Wedstrijdverslag

Drechtstreek 8 delft onderspit tegen Wieldrecht 8.

Was het onderschatting? Waren we niet geconcentreerd genoeg? Was het hobbelige hoofdveld de gebeten hond? In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht 8 was het vertrouwen op de groeps-app van Drechtstreek 8 groot. Immers: de uitwedstrijd in Dordt werd op formidabele wijze met 3-5 gewonnen. Ondanks de jeugd bij de “Schapekoppen”voelde het 8e dat er wat te halen viel. Maar alle goede voornemens konden na het eerste half uur zo de prullenbak in.

En daarbij was er nog een primeur te melden: eerstmaals kregen we het hoofdveld toegewezen voor een competitiewedstrijd. Deze beslissing werd natuurlijk geholpen door het feit dat wij de enige ploeg waren om het thuispubliek te vermaken: maar toch! Dit betekende tevens dat we in kleedkamer 1 de opstelling van Martin te horen kregen. Sven in de goal; achterin waren de backs Denes en Peer. Centraal stonden Chris en Marcel daar Adriaan verhinderd was en René in het rood onze arbiter van de dag was. Het middenveld bestond uit Daan/huurlingen Duco/Cemal en Gert-Jan op rechts met het spitsenkoppel Patje en Martin voorin. Dit betekende dat Winash in keeperstenue op de bank plaatsnam (gelukkig zou later blijken) naast Rob, Timo, Buks en de van een blessure teruggekeerde Dirk. De aanvangsminuten zagen er aan Drechtstreek-kant goed uit. Er werd strijd geleverd op het middenveld en de spelbepalende aanvoerder van Wieldrecht werd door Duco en Cemal in het begin geneutraliseerd. Het half uur dat volgde was een nachtmerrie voor elke keeper. Aan de 0-1 kon Sven nog niets doen maar twee corners en een losgelaten afstandsschot later stond het 0-4. “Papa, wat doe je nu?” riep Sven’s zoontje toen hij de bal in eigen doel sloeg. Danig gefrustreerd en onzeker geworden wisselde hij zichzelf met een wisselgebaar door de gereedstaande Winash. Als een keeper een off-day heeft krijgt ie doelpunten om z’n oren. Gebeurt dit bij een speler in het veld kan dit vaak nog verdoezeld worden door zijn ploeggenoten. Kop op Sven!

In de rust werden de nodige omzettingen gedaan waarbij Rob Martin afloste, Buks linksback kwam te staan en Timo en Dirk op het middenveld terechtkwamen. Het spelbeeld veranderde. Ondanks dat na een kwartier eerst de 0-5 viel was Drechtstreek de betere ploeg in het tweede bedrijf. Laatste man Chris ging zich meer op het middenveld roeren terwijl Duco en Daan zich de longen uit het lijf gelopen hebben om de defensieve taken over te nemen. Kans na kans leverde dit op: toeschouwers die nu pas op de Oostpolder kwamen voor een afzakkertje geloofden hun oren niet als ze naar de tussenstand vroegen. Na een prachtige combinatie over rechts schoot Rob rakelings voorlangs. Dirk testte de keeper met een afstandschotje in de korte hoek. Maar het was de terug ingewisselde Martin die het eerste doelpunt voor het 8e op het scorebord bracht. Heerlijk in de loop aangespeeld faalde hij oog in oog met de keeper niet: 1-5. De toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten. Na een prima teruggetrokken bal in de zestien schoot Timo eerst nog over. Het was uiteindelijk de onvermoeibare Cemal die met een mooie solo de keeper van Wieldrecht verschalkte voor de 2-5 eindstand. De krachten bij Wieldrecht vloeiden weg en de wedstrijd duurde een kwartier tekort voor een sensatie.

Het was jammer van de eerste helft maar in de tweede helft liet Drechtstreek 8 zien waartoe het bij vlagen toe in staat is. Aankomende zaterdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma: het 13e van de Peli’s komen op bezoek. Een taaie kluif maar we gaan er zeker weer voor!

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!