herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    23-10-2021
Tegenstander:    VVSB
Uitslag:     Uit Gelijkspel 2 - 2

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 23-10-2021

Wedstrijdverslag

Bekeren

De de prima resultaten in de eerste weken van de competitie hebben er voor gezorgd dat wij in ieder geval 1 extra potje mogen spelen voor de contributie dit jaar. Het betekent wel dat de vrije zaterdag in de herfstvakantie moet worden opgeofferd, maar dat bleek uiteindelijk geen probleem. Het duurde even voordat iedereen toestemming van het thuisfront had gekregen maar aan de aftrap zaterdag stonden 15 man! Zelf Ronny had het voor elkaar gekregen dat hij na bijna 1,5 jaar dan toch eindelijk in de nieuwe tenues mocht gaan ballen. Hulde voor zijn vriendin die heel goed in heeft geschat dat de beste jongen die even kon gebruiken. Alle stress van het leiden van de onder 23 en een verhuizing gaan je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Dus wat is er dan mooier om ter ontspanning een lekker potje te ballen. Ik kan op dit moment niets bedenken!

Door de verbouwingen bij de FC is het verzamelen daar niet toegestaan. We doen pogingen om als groep ergens te verzamelen. Dit keer weer een poging bij Juf. En ik ben er helaas zelf debet aan dat het niet is gelukt. Maar ik ben het met Duck eens, laten wij bij volgende uitwedstrijden gewoon weer als team ergens verzamelen. Gewoon lekker met een paar man een bakkie en dan gezamenlijk slap ouwehoeren (dat kunnen er veel namelijk) naar de uitwedstrijd. Het was wel goed te zien dat er veel werd gecarpoold, dus groenlinks kan trots zijn. Waar wij vorig jaar nog niet konden omkleden op de bouwput van VVSB was het dit jaar anders en werden wij ontvangen in de prachtige nieuwe accommodatie. Kleedkamers onder de kantine waren prima.

En waar ik uitging van een wedstrijd op kunstsprieten, immers het was weer een team met jonge gasten en die houden meestal niet van gras, was mijn verbazing groot bij het betreden van veld 6 dat ik de geur van echt gras kon opsnuiven. Daar had ik geen rekening mee gehouden, dus snel die lange broek uit en lekker met de blote benen het hok verdedigen vandaag! Zwager Ralph had tussen de nachtdiensten deze week weer tijd gevonden om een opstelling te fabriceren. Vier wissels is ideaal heb ik mij inmiddels laten vertellen om iedereen lekker door te kunnen laten wisselen na 30 minuten. Wat dan echter niet meewerkt is dat zwager Ralph zelf na 5 minuten een zweepslag lijkt op te lopen en geblesseerd het veld moest verlaten. Ik sluit overigens niet uit dat zijn spieren veels te warm waren. De stoelverwarming stond op standje oven in de auto. Ik heb mijn kont daar gewoon verbrand kan ik u zeggen.

Lisse had een prima opstelling en stond goed. De tegenstander bleek een bekende te zijn want vorig jaar was dit de laatste bekerwedstrijd van het seizoen geweest. Een voor de neutrale kijker zeer aantrekkelijke 5-5 was toen het resultaat. Dat beloofde wat en dus was het uitverkocht (tenminste de dugouts zaten vol&hellip. De FC combineerde er op los en via een prachtige aanval over verschillende schijven kon Hunt de 1-0 op het spreekwoordelijke bord zetten. Hierna bleven wij aardig voetballen maar tot grote kansen kwamen wij niet meer. VVSB deed ook leuk mee en dat zorgde voor een pot die op en neer ging en nog lang niet beslist was. Balverlies bij de FC leidde tot een counter en een overtal situatie. Hier gingen wij niet helemaal goed mee om en de kleine nummer 6 van de st. Bavo kon vrij doorlopen en vanaf iets buiten de 16 inschieten. 1-1. Dit zou tevens de ruststand zijn.

Na de thee bleef de FC de bovenliggende partij. Het balletje ging goed rond alleen vaak werd de eindpass niet goed gegeven waardoor onnodig vaak balverlies te zien was. VVSB bleef loeren op de counter en die kwam er dan ook. Op het schot van de rechtsbuiten kon nog handelend worden opgetreden maar de rebound werd binnen gewerkt. De laatste 20 minuten gebeurde er van alles. Een uitzending van M.A.S.H. is er niets bij. De ziekenboeg van ons stroomde vol met hamstrings en andere spierblessuren. En het was maar goed dat de bank goed bezet was, want iedereen was nodig. Met nog 5 minuten te gaan kopte Bas de 2-2 tegen de touwen. Dit nadat Stuit voor open doel had gemist en Duck weer zijn hoofd weigerde te gebruiken… De 2-2- bleef staan tot de 90 minuten voorbij waren en dus werd het pingels.

Toen Klauw dat ver weg vernam had hij de hoop al opgeven want wij zijn zo lekker goed in pingels. Nou moet idd gezegd worden dat er wel eens een in reguliere speeltijd wordt gemist, maar vandaag zou alles anders gaan. Campos die nooit pingels stopt, pakte gelijk met een mooie duik in zijn rechterhoek de eerste pingel van de Bavo jongens en dus gelijk op voorsprong. En 9 pingels later zou blijken dat dit een belangrijke redding was geweest want de 9 volgende pingels gingen er feilloos in! En dus bekeren wij verder en gaan wij in de koker voor de volgende ronde (waarschijnlijk het laatste weekend voor de kerst).

Volgende week thuis tegen Noordwijk, die ijzersterk aan het seizoen zijn begonnen met twee grote overwinningen. De derde pot verloren zij echter, dus onklopbaar zijn zij zeker niet. Aan ons de taak om na twee verliespartijen in de competitie de draad weer op te pakken en de punten op Ter Specke te houden.

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!