herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsDatum:    30-04-2022
Tegenstander:    LSVV '70
Uitslag:     Uit Gewonnen 2 - 3

Geplaatst door Rob van Amsterdam op 01-05-2022

Wedstrijdverslag

gaat het door of niet...

De hele week was het de grote vraag: zou het deze week wel doorgaan of zouden de studenten weer schitteren door een late afzegging. Vrijdagavond nog geen nieuws vanaf het Wim Mugge sportpark. Dus de kans werd steeds groter, alleen zoals wij nog weten was het vorige keer voor sommigen ook pas in Leiden bekend dat de jongens uit Leiden niet genoeg spelers hadden. Op weg naar Leiden probeerde Klauw het nog even, maar tja, het is Klauw, die moet je nooit al te serieus nemen! Vraag maar aan de jongens op het sfeerterras met een van Leeuwen trainingspak ;-). En dus zaten wij rond 11.20 uur in kleedkamer 11 te wachten op de wastas. En even een speciale vermelding voor de wasser (als de administratie het goed heeft was dit Bas), alle shirts op chronologische volgorde!!! HULDE!!!! (En Robo, als Ronny hiervan aan het genieten is, dan moet je dit niet verstoren!).

Dan de wedstrijd. Mijn hart maakte een klein sprongetje want in plaats van kunstgras, waar wij vaak tegen jongere teams om mogen aantreden, speelt LSSV gewoon op gras. En dat het veld dan wat minder is in deze tijd van het jaar mag de pret niet drukken... (maar daarover vast later meer!). De spelers van LSVV traden niet aan in hun traditionele rode shirts maar kozen voor een donkerblauwe variant. Dit zou echter wel wat lastig combineren zijn met de scheids, dus voor die beste man was een knalroze hesje meegenomen. Lisse en LSVV gaven elkaar niet veel toe. Lisse had de bal en LSVV was gevaarlijk in de uitbraak. Over braken gesproken... De rechtsbuiten had blijkbaar een zware nacht achter de rug want die was in de beginfase meermaals in de bosjes te vinden om een natte pizza te maken. Maar wanneer hij dan zag dat zijn teamgenoten in de omschakeling gingen was hij wonderbaarlijk snel hersteld en snelde mee naar voren. Maar Campos was paraat en de 3 tegen 1 werd niet uitgespeeld maar gered. De scheids was vandaag van de regels en over het algemeen scherp, al werd dat door beide kanten niet altijd als terecht ervaren... Maar wat hij wel goed zag was dat één van onze spelers, die altijd heel goed weet hoe het moet, zelf even was vergeten hoe een ingooi genomen moest worden.

Inmiddels bleek wel dat het veld niet echt een biljartlaken was, maar naast gatenkaas ook kneiterhard. Via een foutje van de keeper van LSVV kwam de FC via van Oosten op voorsprong. Deze stand zou de thee echter niet halen want in buitenspel positie maakte LSVV nog voor rust gelijk. En de scheids was niet over te halen door den Dave, want die was in zijn situatieschets te detaillistisch over de mate van buitenspel dus dat kon hij niet overnemen... Dan aan de thee, of thee, ranja zonder rietje waarbij men het water was vergeten! De tandarts zal de komende maanden weer blij met ons zijn.

De tweede helft met de nodige wissels bij de FC. Er waren er vandaag 5 en dat kwam goed uit. Barry wordt wat ouder, dus zalen en op veld gaat vaak niet meer samen in de week en na 45 minuten was het dus tijd voor de douche. De tweede helft begon voor de FC zeer matig. Er werd niet echt meer gevoetbald en LSVV bleef ons onder druk houden zonder echt heel gevaarlijk te worden. En als ze al gevaarlijk werden dan stond daar of Sander O of kwam Campos goed uit (toen nog wel). Na dat de druk wat afnam kwam de FC licht tegen de verhouding op 2-1 voorsprong via een goal van de Tovenaar. LSVV wilde minimaal een punt dus bleef doorgaan, zonder echt gevaarlijk te worden. Maar toen was daar een diepe bal. Boekie en Frenkie verkeken zich, maar Campos overzag de situatie en kwam tijdig uit en zou de bal wegroeien... Maar toen was daar (en toch heeft het zijn charme) dat vermaledijde polletje. Ik zie hem nog zo opspringen maar kon verder niets meer doen... 2-2 en dat leek lange tijd ook de uitslag te gaan worden. Maar via nog één mooie aanval met wederom Tovernaar als eindstation maakten wij de 3-2 en dat werd ook de eindstand.

Hierna snel douchen onder het genot van een koude kletser om de prachtige (vooral qua spanning en ontknoping) overwinning van het eerste te kunnen aanschouwen.

Volgende week vrij en daarna al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de zwart/witten uit Noordwijk

Campos

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!