herinner mij  Profiel vergeten? | Aanmelden

Wedstrijdverslag

WedstrijddetailsIMG_2635.jpg
Datum:    24-12-2017
Tegenstander:    Uitslag 4e winter en tussenstanden
Uitslag:     Gelijkspel . - .

Geplaatst door Hsv Kennemerland Beverwijk op 26-12-2017

Wedstrijdverslag

de Zaan, Wormerveer

Vierde wedstrijd Hsv Kennemerland zondag 24 december in de Zaan

De vierde wedstrijd van de wintercompetitie werd gevist in de Zaan te Wormerveer. Een donkere sombere ochtend, vrijwel windstil en weer een mooi parcours geprikt met stekken op ruim 25 meter. Loten, ruim uur voorbereiding, tijd om even bij te praten, bakkie en alles rustig klaar te zetten. Om half negen was het nog vrij donker maar besloten we toch te starten. Vrij snel werden al de eerste vissen geland. Opvallend slechts enkele vissers kozen er niet voor ook de stok klaar te zetten. Een groot verschil met enkele jaren terug toen zag je nauwelijks stokken in de Zaan. In de loop van de wedstrijd bleek juist de stok voor de vis te zorgen, secuur vissend en vooral licht vissend was het de manier om de vis tot aanbijten te verleiden. In het midden van het parcours besloot Dolf Rijs halverwege de 1. 5 grammer te verruilen voor een pennetje van 0,75 gram, onderlijntje van 6/100 en hengel verlengd naar 14,5 meter met succes. Op kop zat Bert Jansen die enkel had gekozen voor de vaste stok, na een stroeve start begon hij naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter te vangen. Wie zeker geen stroeve start had was Alfred van Wersch met al 8 vissen in het eerste uur schoort hij uit de startblokken.. Daar waar wedstrijdwinst in het verschiet lag vervolgen zijn kansen na het overschakelen op de feeder. Op staart zat Sjaak Veldt die net als de laatste weken ook vandaag weer uitstekend op dreef was, geen grote maar wel met enioge regelmaat werd een vis geland. We waren vandaag blij ook Ton van de Nieuwboer weer te mogen verwelkomen. Naast Sjaak wist Ton secuur visssend met een lichte feeder een behoorlijk aantal vissen tot een aanbeet te verleiden. Voor onze oudste deelnemer Harrij van Dessel werd het een lange zit. Harrij had enkel gekozen voor de feeder en dat in het midden van het parcours, slechts een beet, een misser zodat hij een blank moest laten noteren. Het waren de vissers die niet gokten op meerdere paarden die vandaag het best hebben gepresteerd.

Na 3,5 uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad.
In vak A ging de wedstrijd- en vakwinst net als twee weken geleden opnieuw naar de uitstekend vissende Bert Jansen met ruim 3,5 kilo en 26 stuks. Tweede eindigde Dolf Rijs en de derde plaats ging naar Nico Schouws. In het B-vak ging de vakwinst naar Sjaak Veldt met ruim 3,6 kilo en 23 stuks. Ton van de Nieuwboer zette een puike prestatie neer door als tweede te eindigen en de derde plaats ging naar Theo Breedijk. Na afloop waren er VVV-bonnen voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak zakken Geers Clubmen Voorn voer. Met dank aan Geert Pakvis voor de sponsoring. We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met helaas iets tegenvallende vangsten.

Vak A

1 Bert Jansen 26 stuks 3.593 gram 61 punten 1 klassementspunten
2 Dolf Rijs 16 stuks 2.793 gram 43 punten 2 klassementspunten
3 Nico Schouws 7 stuks 2.831 gram 35 punten 3 klassementspunten
4 Cor Martens 10 stuks 1.453 gram 24 punten 4 klassementspunten
5 Alfred van Wersch 9 stuks 1.115 gram 20 punten 5 klassementspunten
7 Harrij van Dessel 0 stuks 0 gram 0 punten 7 klassementspunten

Vak B

1 Sjaak Veldt 23 stuks 3.644 gram 59 punten 1 klassementspunten
2 Ton van de Nieuwboer 16 stuks 2.140 gram 37 punten 2 klassementspunten
3 Theo Breedijk 17 stuks 1.467 gram 31 punten 3 klassementspunten
4 Gert Lute 13 stuks 1.055 gram 23 punten 4 klassementspunten
5 Daan van der Venne 6 stuks 1.549 gram 21 punten 5 klassementspunten


Na vier wedstrijden zijn we halverwege de wintercompetitie en staan een tweetal vissers, te weten Sjaak Veldt en Bert Jansen er prima voor met slechts twee klassementspunten. Het is Sjaak Veldt die door betere vangstpunten zich eindejaarskampioen mag noemen. De afschrijvers van Sjaak zijn slechts tweeën, zodat de kans om ook winterkampioen te worden meer dan uitstekend zijn. Met drie punten draait Dolf Rijs goed mee. Waar ik voor de eerste plek gok op Sjaak Veldt durf ik voor de plaatsen twee en drie geen voorspelling te doen. Ofwel volop spanning de komende drie wedstrijden wie erop het erepodium komen.

Tussenstand wintercompetitie na 4 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

1 Sjaak Veldt 2 Klassementspunten 137 Vangstpunten
2 Bert Jansen 2 Klassementspunten 97 Vangstpunten
3 Dolf Rijs 3 Klassementspunten 88 Vangstpunten
4 Theo Breedijk 4 Klassementspunten 141 Vangstpunten
5 Daan van der Venne 4 Klassementspunten 51 Vangstpunten

Namens Hsv Kennemerland wensen we alle wedstrijdvissers een voorspoedig, visrijk maar bovenal gezond 2017.

Volledige tussenstanden volgen spoedig

Plaats dit bericht op: voeg toe aan NUjij.nl Twitter Facebook Voeg toe aan EKudos MSN Reporter


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om zelf reacties te kunnen plaatsen.
Log eerst even in of klik hier om je eigen TeamWebs profiel aan te maken.

Met je eigen TeamWebs profiel kun je super handig en simpel gebruik maken van alle voordelen van TeamWebs. Dus ook berichten plaatsen en natuurlijk je eigen TeamWeb opstarten!